Vijftig vragen over antisemitisme - officiŽle website Anne Frank Huis


Vijftig vragen over antisemitisme

Het boek 'Vijftig vragen over antisemitisme' behandelt in bondige stijl een groot aantal vragen en controverses rond het complexe fenomeen antisemitisme. Het boek is geschikt voor een breed publiek en kan in het onderwijs worden gebruikt.

Aan de hand van vragen en antwoorden biedt het boek inzicht in de geschiedenis van het antisemitisme en de actuele ontwikkelingen op dit gebied. Niet alleen eenvoudige vragen als ‘Hoeveel joden zijn er op de wereld?’ komen aan bod, ook ingewikkelde vraagstukken als ‘Is kritiek op IsraŽl antisemitisch’ worden behandeld.

Onderwijs

Onderwijs

Het boek sluit aan bij de behoefte van docenten aan informatie over antisemitisme. Met name voor docenten geschiedenis, maatschappijleer en godsdienst is het een waardevol hulpmiddel bij de behandeling van het onderwerp antisemitisme in de klas.

De vragen zijn verdeeld over zes thema's:

 • Joden en jodendom
 • De geschiedenis van het antisemitisme
 • Joden, christenen en moslims
 • Landen verbonden met Nederland
 • De holocaust of sjoa
 • IsraŽl en het Midden-Oosten

  Kopen

  'Vijftig vragen over antisemitisme' is gebonden, rijk geÔllustreerd met meer dan 150 full-colour illustraties, telt 176 pagina’s en kost € 24,90. ISBN
  90-8506-095-8. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel, in de museumwinkel van het Anne Frank Huis en via deze website. Er is ook een Engelstalige versie van het boek verschenen.

  Bekijk alle 50 vragen (pdf-file).

  Bekijk alle 50 vragen (pdf-file).

  Lees verder